homosapiens

homosapiensWINTERSWIJK – Een prikkelende ontmoeting tussen mensen waarbij leeftijd, achtergrond, afkomst en beperkingen geen rol spelen. Dat is de insteek van de Week van de Homo Sapiens die dit jaar voor de tweede keer georganiseerd wordt. Inmiddels is het activiteitenprogramma voor deze tweede editie bijna rond.
 

Nieuw dit jaar is dat De Week van de Homo Sapiens haar activiteiten niet alleen in de gemeente Oost Gelre organiseert, maar dat ook de gemeente Winterswijk, Aalten en Berkelland aangedaan worden. Het doel van de campagne is onveranderd. Mensen prikkelen om na te denken over de integratie en participatie van mensen in algemene zin. De Week van de Homo Sapiens nodigt en daagt een ieder uit om in contact te komen met de grote diversiteit aan mensen die in hun gemeente wonen.

Op zaterdag 5 november vindt ‘s ochtends in het centrum van Lichtenvoorde en ’s middags in het centrum van Winterswijk de aftrap plaats met een ludieke actie.

Aansluitend worden er van 6 t/m 13 november allerlei activiteiten georganiseerd waarin de mens centraal gesteld wordt. Een aantal van deze activiteiten zullen dit jaar dus in Winterswijk plaatsvinden.
De organisatie is in handen van Perron 8, onderdeel van zorgorganisatie De Lichtenvoorde, en een platform in de Achterhoek waar mensen in een kwetsbare situatie terecht kunnen met al hun vragen en wensen op het gebied van vrijetijdsbesteding.

Nieuwsgierig?
Het volledige programma van De Week van de Homo Sapiens is te vinden op: https://www.facebook.com/100procentwelkom/
Bedrijven en verenigingen die informatie of advies willen hebben over het integreren van mensen in een kwetsbare situatie binnen hun bedrijf of vereniging, kunnen contact opnemen via perron8@delichtenvoorde.nl.