workshop Van Gogh 06

workshop Van Gogh 06WINTERSWIJK – Met het project ‘Kunst maken met Vincent van Gogh’ bieden het Kröller-Müller museum en de stichting Vier het Leven ouderen in Gelderland een workshop aan waarin ze geïnspireerd door het leven en werk van Vincent van Gogh zelf kunst maken. Op vrijdag 23 september van 13.30 tot 15:30 uur vindt deze workshop plaats in Winterswijk in het kader van het Kom Erbij Festival.  
Deelnemers worden opgehaald en begeleid door vrijwilligers van Vier het Leven en ontvangen in Het Astoria met koffie of thee en iets lekkers. Aan een groep van maximaal 12 cursisten legt de workshopleider van het Kröller-Müller uit hoe Van Gogh te werk ging. Vervolgens gaan de cursisten zelf aan de slag met houtskool en krijt. De tafels liggen vol zonnebloemen, potten, uien en citroenen; genoeg om inspiratie op te doen voor een eigen meesterwerk. Na afloop wordt het werk besproken en krijgen de cursisten hun kunstwerk in een passe-partout mee en worden ze weer thuis gebracht. De kosten bedragen € 17,50 per persoon. Bij dit bedrag zit alles inbegrepen.
Een deelnemer die eerder mee deed en Van Gogh locaties had bezocht: “Het voelde de hele middag alsof ik terug was in Frankrijk!”
Aanmelden kan bij Vier het Leven: 035 – 5245156 (tijdens kantooruren) of
www.4hetleven.nl De stichting organiseert ook film-,  theater-, concert- en museumbezoek voor ouderen in de regio. Het programmaboekje is vrijblijvend telefonisch of via de website op te vragen.