IMG 20160831 WA0001

IMG 20160831 WA0001WINTERSWIJK – Zo’n 475 deelnemers hebben zich tot nu toe ingeschreven voor de vijfde editie van de Marathon Nationaal Landschap. Voorinschrijving is mogelijk tot zondag 11 september. Op zondag 18 september kunnen hardlopers zich nog inschrijven vanaf 8.30 uur.

Foto: De marathonroute doet ook Golfbaan

De Voortwisch aan. Het clubhuis is een

van de mooie pauzeplekken.

 

De start is bij de sporthal bij het Gerrit Komrij College, waar het startschot voor de marathon, duo- en trio-marathon om 10 uur zal klinken na een kort welkomstwoord door Ton Lansink, de Consul-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Düsseldorf.

De routemakers hebben weer een afwisselende route gemaakt langs de mooiste plekken rondom Winterswijk en Vreden in Duitsland met zeven rustpunten. “Door de goede samenwerking met Vreden was het mogelijk om een zeer mooie internationale route te maken. Mede daardoor is het aantal Duitse lopers ook weer gestegen,” zo vertelt Eddie Grotenhuis, voorzitter van de organisatie. Met de deelname van het lopersteam van de gemeente Vreden en Winterswijk, waarin de wethouders Ilse Saris en Gert-Jan te Gronde, 1e Beigeordneter Bernd Kemper en de heer Christoph Teigelkötter van de gemeente Vreden meelopen wordt de goede samenwerking bevestigd. Ook de consul-generaal loopt mee in het team Vreden-Winterswijk.
Pauzeplekken

Er zijn stops bij camping Het Winkel, atletiekbaan Archeus, golfbaan de…

…Voortwisch, het Bauernhaus Museum in Vreden, de groene grensovergang in Meddo en aan de Luikenhuisweg. Lopers gaan ook over Wijngaard Hesselink en in Meddo gaan ze door de stal van de familie Elsinghorst. Er is muziek onderweg en heerlijke hapjes op verschillende rustpunten. De finish is op de Markt aan de zuidzijde van de Jacobskerk, waar een gezellige afterparty is met massage en hottubs.
Opbrengst voor het goede doel
De opbrengst van het evenement gaat dit jaar naar de Stichting Socorro voor de aanschaf van een scooter, om bij hun hulpverleningswerk sneller ter plaatse te kunnen zijn tijdens grote evenementen.
Informatie voor toeschouwers
Op de website staat onder ‘Toeschouwers’ informatie over plekken waar het publiek onderweg de deelnemers kan aanmoedigen. Ook staat daar het schema met doorkomsttijden van de marathonlopers. Voor meer informatie kijk op www.marathonwinterswijk.nl