familiespektakel2016

familiespektakel2016WINTERSWIJK – Als de gemeenteraad ermee akkoord gaat, krijgen twee Winterswijkse projecten een burgercheque van 1875 euro van de gemeente Winterswijk. Het gaat om de Initiatiefgroep Molukkers Winterswijk, die een bijeenkomst organiseert over de toekomst van Molukse jongeren in Winterswijk en het Familiespektakel 2017. Dat blijkt uit het voorstel van de werkgroep over burgercheques over de eerste helft van 2016, dat volgende week donderdag in de gemeenteraad behandeld wordt. Verder wordt voorgesteld de aanvraag voor fitnesstoestellen nabij zorgcentrum De Berkhof af te wijzen. 

De Initiatiefgroep Molukkers Winterswijk organiseert op 24 september a.s. een bijeenkomst/conferentie over de toekomst van Molukse jongeren in Winterswijk. Centraal staat de vraag ‘Welke gevolgen heeft de bevolkingskrimp op de hechte Molukse gemeenschap?’

Het Familiespektakel is een jaarlijks terugkerend evenement in Winterswijk, georganiseerd voor en door dorpsgenoten voor jong en oud. Tijdens dit spektakel komt alles wat Winterswijk te bieden heeft samen in het centrum rondom de Markt: muziek, entertainment, demonstraties, boerenleven, kunst, vitaliteit, creativiteit, talent en sportiviteit. In 2017 vindt dat op 11 juni plaats.

In beide gevallen gaat het om een incidentele bijdrage in de kosten, aldus de gemeentelijke werkgroep.

De aanvraag die de werkgroep adviseert af te wijzen betreft het plaatsen

van fitnesstoestellen in het park nabij zorgcentrum De Berkhof. De toestellen zouden gebruikt kunnen worden door leden van de nabijgelegen sportschool, andere sporters en mogelijk ook bewoners van de flat aan de Marga Klompéstraat. Bij de herinrichting van het park is destijds onderzocht of er een sport- of speelplek kon worden ingericht. Er is toen contact geweest met de buurt. Daar bleek volgens de werkgroep echter geen draagvlak voor te zijn. “Een sportplek is bovendien een kostbare zaak. De kosten van drie toestellen inclusief grondwerkzaamheden lopen al gauw op tot tussen de € 7500 en € 10.000, de structurele kosten van beheer en onderhoud niet eens meegerekend. Verder zijn er op diverse plekken in Winterswijk speel- en sporttoestellen. Het gebruik daarvan valt in de praktijk helaas tegen. Ten slotte wordt opgemerkt dat in het Rommelgebergte een groot trimparcours is, waar liefhebbers gebruik van kunnen maken”.