Aftrap Muziekimpuls Stegeman foto rechtenvrij

 

Aftrap Muziekimpuls Stegeman foto rechtenvrijWINTERSWIJK – Meerdere basisscholen in Winterswijk en omgeving gaan het muziekonderwijs nieuw leven inblazen via het project Impuls Muziekonderwijs. Afgelopen week vond in de Stegemanschool de feestelijke aftrap plaats van het project. Het landelijke project met Koningin Maxima als ambassadeur is bedoeld om muziek op basisscholen te stimuleren. De Stegemanschool werd één middag overgenomen door enthousiaste muzikanten die samen met de leerlingen het muziekonderwijs nieuw leven in hebben geblazen.

Minister Bussemaker stelt de komende jaren budget beschikbaar om het muziekonderwijs op basisscholen in Nederland te stimuleren. Via Impuls Muziekonderwijs kunnen scholen subsidie krijggen om de deskundigheid van hun leerkrachten te vergroten. Met dat geld kunnen leraren getraind worden in het geven van muziekonderwijs en samenwerken met partijen uit het muziekveld, zoals muziekscholen, harmonieën, brassbands, fanfares, orkesten en poppodia.

Boogie Woogie coacht leerkrachten
De Stegemanschool is de eerste school in Winterswijk die met het

project start. Ook SBO De Korenburg en Basisschool St. Jozef in Winterswijk en andere scholen in de regio doen vanaf dit schooljaar mee. Het Instituut voor Kunst en Cultuur Boogie Woogie verzorgt drie jaar lang de deskundigheidsbevordering van de leerkrachten door middel van coaching en teamtraining.