polizeialarm

polizeialarmWINTERSWIJK/STADTLOHN – Een achttienjarige inwoner van Vreden heeft afgelopen vrijdag voor heel wat schade en consternatie in het grensgebied gezorgd toen hij vluchtte voor de politie. De klopjacht op de man eindigde in het buitengebied van Winterswijk, waar de Nederlandse politie hem wist te vangen.

De politie achtervolgde de man die in een blauwe Opel Astra reed met gestolen kentekenplaten. De eigenaar van die gestolen kentekenplaten had namelijk de auto bij een tankstation in Stadtlohn zien staan en de politie gealarmeerd. Die achtervolgde de 18-jarige Vredener, maar hij negeerde alle stoptekens. Bij Oeding scheurde de man landweggetjes op en beschadigde daarbij een auto, een tuin en twee maisvelden waar hij zich uiteindelijk ook vast reed. Hij rende vervolgens in de richting van de Nederlandse grens en kon na enige tijd door de inmiddels

gealarmeerde Nederlandse politie worden aangehouden en worden overgedragen aan hun Duitse collega’s. De man mag zich verantwoorden voor een flinke rij overtredingen: taken zonder betalen diefstal van kentekenplaten, roekeloos rijden en doorrijden na een ongeluk.