nedduits

nedduitsWINTERSWIJK – Op het EK zit het er niet in, maar op zaterdag 9 juli, nota bene de dag voor de EK-finale, vindt er voor het eerst een grensoverschrijdend toernooi plaats tussen voetbalteams uit Winterswijk en Vreden. De teams hebben een bijzondere samenstelling. Naast twee teams van Trias, Vosseveld, FC Winterswijk en Meddo en amateurverenigingen uit Vreden gaan ook twee teams van ambtenaren en raadsleden met elkaar de strijd aan.

Het toernooi is een ludiek evenement in het kader van

grensoverschrijdend samenwerken in de Euregio. Beide gemeenten zien het sportieve treffen als een mooie start van een vruchtbare samenwerking. Toch is er niet alleen maar gezelligheid. Er barst een hevige strijd los om de titel ‘Voetbalhoofdstad van de Euregio’.  Het idee is om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Voetballiefhebbers worden van harte uitgenodigd naar de  wedstrijden  te komen kijken. Om 15.30 uur vindt de aftrap plaats door burgemeesters Christoph Holtwisch van Vreden en Thijs van Beem van Winterswijk. Locatie: Sportzentrum Vreden: Ottensteiner Strasse, 48691 Vreden.