gandhihandtekening

gandhihandtekeningWINTERSWIJK/HELMOND – Een muur in de stad Helmond is voorzien van een handtekening van de Indiase politicus en vredesactivist Mahatma Gandhi. De handtekening is van Winterswijkse signatuur, want Grijsen straatmeubilair heeft de laatste van vier handtekeningen van beroemde wereldburgers geplaatst in de Brabantse stad. De handtekening van Mahatma Gandhi is geplaatst op de muur bij de onderdoorgang aan de Kasteelherenlaan in Helmond-West. Eerder al kregen drie andere spooronderdoorgangen de naam van een wereldburger, namelijk Moeder Teresa, Martin Luther King en  Alfred Nobel.
De openbare ruimte rondom het vernieuwde station in Helmond is ingrijpend veranderd. Zowel de noord- als zuidzijde van het station is  opgeknapt. De pleinen zijn voorzien van nieuwe beplanting en straatmeubilair. Grijsen heeft hiervoor onder andere muurbanken, afvalbakken en drie grote stadspoefen mogen maken.

De muurbanken zijn zowel met als zonder rugleuning uitgevoerd. De houten zitvlakken zijn in de betonnen rand verzinkt, zodat ze één geheel met de muur vormen. De boompoefen zijn van houten planken en latten gemaakt die in een vast patroon op een maatwerk stalen frame
gemonteerd zijn. Dit patroon is ook terug te vinden in het natuursteen waarmee de borders bekleed zijn.
Er is bij het maken van het straatmeubilair gebruik gemaakt van duurzame materialen, zoals duurzaam 100% FSC-hout en verzinkt stalen frames. Naast het op maat gemaakte straatmeubilair zijn er ook Constructo 100 afvalbakken geplaatst. Speciaal voor dit project is er gekozen om de afvalbakken te bekleden met houten latten, hierdoor passen ze goed in het nieuwe straatbeeld.