Piet Mondriaan 1872 1944 Drie hooibalen in een veldWINTERSWIJK- Villa Mondriaan in Winterswijk heeft een nieuw schilderij van Piet Mondriaan in bruikleen gekregen. Het gaat om het doek ‘Drie hooibalen in een veld’ uit 1907, waarschijnlijk in de omgeving van Amsterdam geschilderd. Mondriaan schilderde graag landschappen bij schemer, vanwege de interessante contrasten. Dit is ook erg goed te zien in het nieuw verworven werk, waarbij de dramatische kleuren van de zonsondergang scherp afsteken tegen het grove silhouet van de hooibalen. Ook de schaduwen in het landschap tonen duidelijk die zoektocht naar contrasten.
Het schilderij is aangekocht bij Christie’s Amsterdam door een

particuliere sponsor, die het werk in langdurige bruikleen aanbiedt aan Villa Mondriaan. Het werk zal binnenkort te zien zijn in Winterswijk.