vanbeem

vanbeem(door Jan Ruesink)

WINTERSWIJK – Burgemeester Thijs van Beem van Winterswijk is een groot voorstander van het gebruik van social media door de politie. Berichten op Facebook en Twitter kunnen helpen bij het waarschuwen voor verdachte situaties en bij de opsporing van misdrijven. Dat antwoordde hij gisteravond na opmerkingen van CDA-fractieleider Wim Elferdink die zich juist stoorde aan twitterende agenten. Dit mede naar aanleiding van een tweet van de politie over een moeder die haar kind urenlang alleen zou hebben gelaten in hun woning. Tweets zouden volgens Elferdink af en toe voorbarig zijn en de politie van hun eigenlijke taak afhouden.

Maar Van Beem liet weten het daar totaal niet mee eens te zijn. “Sociale media zijn nuttig voor het contact met de burger. Ook als gemeente en team handhaving gaan we sociale media vaker inzetten. Tweets dragen  bij aan de zichtbaarheid van de politie. Er zijn natuurlijk grenzen aan wat je als politie kunt melden, maar dit is niet de plek om op individuele gevallen of personen in te gaan. Dat komt aan de orde in het teamoverleg”.

Elferdink reageerde daarop met de vraag: “Maar vindt u dan alle tweets van de politie zinvol?” “Nee”, antwoordde Van Beem. “Maar dat geldt ook voor mijn eigen tweets en die van anderen”.