tomvanbeek

tomvanbeekWINTERSWIJK – VVD-raadslid Tom van Beek heeft gedeputeerde Conny Bieze van de provincie Gelderland vragen gesteld over het verdwijnen van de busverbinding Winterswijk-Enschede per december. De provincie Gelderland heeft besloten dat de buslijn 73 overbodig is omdat reizigers met de trein van Winterswijk naar Lievelde kunnen reizen en vandaaruit de bus richting Groenlo kunnen pakken en vandaaruit naar Enschede verder kunnen. Volgens Van Beek maken veel scholieren dagelijks gebruik van de lijn Winterswijk-Groenlo-Enschede. Volgens Van Beek gaat het opheffen van de lijn ‘dwars in tegen alle stromen van betere bereikbaarheid’. Hij wijst erop dat lijn 73 ook de hele kern van Winterswijk bedient, doordat de bus vanaf het station via Winterswijk-Oost richting Groenlo rijdt. Van Beek vraagt Bieze ‘met klem’ de voorgenomen opheffing te herzien.

Ook SP’er Ellen de Leeuw liet zich al kritisch uit over het schrappen van de busverbinding. “Je zult maar een dochter of zoon hebben die in Enschede naar school gaat. Die zoon of dochter heeft met ingang van de nieuwe dienstregeling in december aanstaande. een groot probleem”, schrijft ze in een ingezonden brief aan de Winterswijkse Weekkrant.

“Hij/zij kan niet meer rechtstreeks met de bus naar Enschede komen, moet een akelige tijdverslindende overstap maken in Groenlo, want daar stopt volgens Arriva de trein (lees: openbaar vervoer) met een geweldige aansluiting naar het Tukkerland.”