arrivavignet

arrivavignetWINTERSWIJK – Op Facebook is een petitie opgezet om te protesteren tegen de opheffing van buslijn 73 per december dit jaar. De verbinding Winterswijk-Groenlo van Arriva kan volgens de provincie Gelderland vervallen omdat Lievelde een treinstation heeft en reizigers vandaaruit kunnen overstappen op de bus richting Groenlo en Enschede.

“Hierdoor”, aldus initiatiefneemster Anouk Beernink, “moeten reizigers die naar Groenlo willen een vervelende overstap maken. Veel mensen zouden hierdoor gehinderd worden met reizen naar bijvoorbeeld: werk, school, ziekenhuis, familie etc. Met deze petitie probeer ik zo veel mogelijk publiciteit te krijgen en vervolgens de Arriva overhalen dat deze buslijn onmisbaar is voor ons”.

De petitie is inmiddels ondertekend door 155 personen. Ondertekenen kan via

http://www.thepetitionsite.com/nl/851/680/325/petitie-buslijn-73-moet-blijven/#sign

 

VVD-raadslid Tom van Beek uit Winterswijk heeft al vragen gesteld over de voorgenomen opheffing aan gedeputeerde Conny Bieze.