bromfietsersrondweg

 

bromfietsersrondwegWINTERSWIJK – Bromfietsers moeten na de reconstructie van de Rondweg West en Groenloseweg op de hoofdrijbaan gaan rijden, tenminste op het deel van de route dat binnen de bebouwde kom ligt. De provincie Gelderland heeft dat als wegbeheerder in overleg met de gemeente Winterswijk besloten. Dit betekent dat bromfietsers vanaf de nieuwe rotonde op de Groenloseweg (Arrisveld) tot aan de rotonde bij de Europalaan op de weg zelf zullen gaan rijden. Vanaf de rotonde Europalaan moeten ze dan weer het fietspad over de Dennendijk gaan gebruiken. Om vanaf die rotonde naar het fietspad op te kunnen draaien, is nu ter hoogte van meubelzaak Eugelink-Te Kortschot een extra bromfietsstrookje aangelegd. 

 

Volgens de gemeente is dit al besloten bij de planvorming voor de reconstructie omdat  bromfietsers binnen de bebouwde kom op de rijbaan horen. De bijbehorende bebording zal binnenkort door de provincie geplaatst worden voordat de Groenloseweg weer open gaat.

Foto: tussen deze plek, de rotonde Europalaan en de nieuwe rotonde op de Groenloseweg, rijden brommers straks tussen de auto’s. Foto Jan Ruesink