gemeentewinterswijklogo

gemeentewinterswijklogoWINTERSWIJK – De asbeststukjes die vanmorgen in Ratum en Meddo zijn gevonden, vormen geen direct gevaar voor de volksgezondheid. Dat deelt de gemeente Winterswijk mee naar aanleiding van de vondst van stukjes asbest in de bermen van de Masterveldweg (Winterswijk Meddo), Moezebrinkweg en Veldboomweg (Winterswijk Ratum).

Medewerkers van de gemeente zijn ter plaatse geweest. Over een lengte van circa drie kilometer liggen ongeveer 50 stukjes asbest verspreid. De  betreffende wegen zijn vanmiddag afgesloten voor verkeer met uitzondering van aanwonenden. Vanmiddag worden aanwonenden persoonlijk geïnformeerd door de gemeente. De gemeente heeft inmiddels opdracht gegeven voor het verwijderen van het asbest door een externe partij. Er wordt geprobeerd vandaag al een start te maken met het opruimen van het asbest. Naar verwachting duren de werkzaamheden drie tot zes dagen.

De politie is begonnen met een buurtonderzoek en vraagt mensen die mogelijk iets gezien hebben dit te melden via 0900-8844.