rotonderondwegwest1

rotonderondwegwest1(door Jan Ruesink)

WINTERSWIJK – Bij de reconstructie van de Rondweg West in Winterswijk heeft de aannemer een pijnlijke fout gemaakt. Bij de rotonde Europalaan zijn de haaientanden op een nieuwe bromfietsstrook precies verkeerd om geplaatst. De punt is nu gericht naar het fietspad, maar moet naar de bromfietsstrook gericht zijn, want bromfietsen moeten hier voorrang verlenen aan fietsers op de Dennendijk.

De gemeente was nog niet op de hoogte van de fout, maar bevestigt desgevraagd dat de haaientanden verkeerd zijn geplaatst. “Inderdaad, de tegels zijn er verkeerd om ingeplaatst, het stond anders op de tekening”, aldus gemeentevoorlichter Rick Land. “We gaan het aan de uitvoerder doorgeven. Het wordt dus aangepast”.

De nieuwe fietsstrook is overigens nog niet in gebruik. De strook zal na de reconstructie van de rondweg gebruikt worden door bromfietsers, die voortaan binnen de bebouwde kom op de hoofdrijbaan van de Rondweg West moeten rijden. Bij de rotonde Europalaan richting Aalten houdt de bebouwde kom op, dus daar moeten ze via het nieuwe strookje over het fietspad van de Dennendijk verder.