Tijdens het NK Kader 38/2 2 klasse in Bergen op Zoom, dat verspeeld werd van 8 t/m 10 april, heeft Emil Massen van BV Kronenhuis een fantastische prestatie geleverd door de zilveren medaille voor zich op te eisen.

Deze klasse loopt van 12.00 t/m 18.00 moyenne en Massen was via de voorwedstrijden als 8e geplaatst. Aan deze voorwedstrijden deden 48 spelers mee, verdeeld over poules in het land. De 8 beste spelers plaatsen zich dan voor het NK.

 
In zijn poule was Massen 2e geworden achter Timo Peters uit Lichtenvoorde die door zijn hoge moyenne meteen promoveerde naar de 1e klasse.Toch nog vrij onverwacht bleek er een plaatsing uit te komen voor dit NK en daarin speelde Massen bij tijd en wijle een mooi toernooi.

Vrijdag begon met verlies tegen de latere en terechte kampioen Rob Kok, die alleen een gelijkspel moest toestaan tegen Rens in de 5e ronde en ook met 18,01 veruit het beste moyenne had. De 2e ronde bracht herstel tegen de als eerste geplaatste Anton Slof zodat Massen nog genoeg kansen had om zaterdag en zondag wat moois te doen.

Zaterdag was een dag met wisselend succes. Eerst winst tegen kastelein Rens, waarna op één carambole verloren werd tegen Burhenne. In de nabeurt kwam Massen met een serie van 15 helaas 1 carambole te kort voor een remise.

 
De laaste partij was met winst in 6 beurten tegen Van de Ven meteen de beste van het weekend, een prestatie die ook door Kok geleverd werd.

Zondag begon Massen met winst op Noya, die op dat moment de 2e plek bezette, en door de winst steeg Massen naar plek 2. Door verlies in de laatste ronde was Massen afhankelijk van andere partijen, die echter goed uitpakten voor hem, want met 8 punten bleef hij ‘best of the rest’, en kon hij de zilveren plak mee naar Winterswijk nemen.

 
Wat opviel is het relatief lage moyenne van de spelers t.o.v. het plaatsingsmoyenne, op dit toernooi zelfs onder de tweedeklassedrempel van 12,00. Dit is verklaarbaar door het feit dat op het NK de matchpunten belangrijk zijn, en dat men daardoor vooral voor de punten gaat.