Een 28-jarige inwoner van Aalten is woensdagmiddag in Velp beroofd door een nog onbekende man. Het slachtoffer dacht hulp te verlenen aan de man toen die hem op de A12 bij knooppunt Waterberg aanklampte vanwege ‘autopech’. Maar de sfeer sloeg even later om.

 

 

De Aaltenaar werd die middag omstreeks 13.30 uur in de bocht van de A50 naar de A12 richting Arnhem tot stoppen gemaand door een man die met zijn auto stilstond op de vluchtstrook en kennelijk hulp nodig had. De man vertelde in gebrekkig Duits dat hij zonder benzine stond en hulp nodig had. De Aaltenaar bood aan om naar een benzinestation te gaan, maar de man stelde voor naar een pinautomaat in het nabij gelegen Velp te gaan. Daar aangekomen bleek dat de man geld wilde ‘lenen’. Toen de Aaltenaar daar niet op in wilde gaan sloeg de sfeer om en dwong de man het slachtoffer geld te pinnen.

 

 

Vervolgens ging de vreemde er vandoor met het geld. Het zou gaan om een man met een licht getinte huidskleur en vermoedelijk afkomstig uit het Oostblok, hij was ongeveer 1.75 m lang, zag er zeer verzorgd uit en droeg onder meer een net pak. De man had opvallend dikke lippen en sprak gebrekkig Duits. De auto waar hij bij had gestaan was een grijze van een opvallend lang model maar geen stationcar.

 

De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op te reageren. Dergelijke incidenten hebben zich recentelijk vaker voorgedaan in de omgeving en hebben tot dusver nog niet geleid tot aanhouding van de daders. De politie raadt u overigens aan om niet met dergelijke hulpvragers in zee te gaan. Ziet u iemand stilstaan langs de snelweg die kennelijk hulp nodig heeft, waarschuw dan een van de hulpdiensten