boefindewijk

boefindewijkWINTERSWIJK – Inwoners van de hele gemeente Winterswijk gaan op dinsdagavond 29 maart een spelletje ‘boeven vangen’ spelen om te oefenen voor als zich in het echt verdachte situaties in de wijk voordoen. Dat gaat gebeuren via de whatsapp-buurtgroepen van Buurtpreventie Winterswijk, waar zich inmiddels al meer dan 1200 Winterswijkers bij hebben aangesloten. 

Om het signaleren van verdachte situaties in de praktijk te oefenen, organiseert Buurtpreventie Winterswijk samen met de politie op dinsdag 29 maart tussen 19.00 en 20.30 uur het spel: ’Vang de boef in de wijk’. Inwoners worden uitgenodigd om deel te nemen aan het spel door gebruik te maken van de Whatsapp-groepen van Buurtpreventie Winterswijk, een ‘boef’ te vangen in hun wijk en hun beleving te delen via social media #BIDW.

Deelnemers die de boef vinden of de beste informatie doorgeven via de Whatsappgroepen, krijgen na afloop een prijs uitgereikt. Wie nog geen lid is van zo\\\\\\\’n whatsapp-groep kan zich aanmelden via www.buurtpreventie-winterswijk.nl. Hier vindt u meer uitgebreide informatie.

Waarom ‘Vang de boef in de wijk’?

In gesprek met inwoners komt regelmatig naar voren dat zij schroom hebben om verdachte situaties te melden, of soms niet herkennen als zodanig.  Het spel ‘Vang de boef in de wijk’ laat inwoners op een praktische manier bewust worden van verdachte situaties en geeft de gelegenheid om te oefenen met het signaleren en melden van verdachte situaties.

Toch meer inbraken

Uit het persbericht van de gemeente blijkt overigens dat het aantal inbraken afgelopen jaar ondanks de buurtpreventie en ondanks de landelijke daling, toch weer gestegen is, van 56 in 2014 naar 73 in 2015.