WINTERSWIJK – De gemeenten Winterswijk, Aalten en Oost Gelre zijn met zorgaanbieders in overleg over het overzetten van de huishoudelijke hulp vanuit TSN per eind april. TSN is woensdag failliet verklaard.  Cliënten van TSN in Aalten, Oost Gelre en Winterswijk blijven hun huishoudelijke ondersteuning houden, zo delen de drie gemeenten mee.
De bewindvoerders van TSN hebben aangegeven dat TSN tot uiterlijk 25 april huishoudelijke ondersteuning verleent. Daarna komt er een andere zorgaanbieder en mogelijk ook een andere medewerker.

De gemeenten zijn op dit moment in overleg met andere zorgaanbieders over het overzetten van de huishoudelijke ondersteuning van de cliënten eind april. Deze zorgaanbieders zijn: Careaz, Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé, Tzorg, Vitaal thuiszorg, en Zorgkompas.
 
Cliënten van TSN in de drie gemeenten hebben hier vorige week een brief over ontvangen. De gemeente deed hierin een voorstel voor een andere zorgaanbieder. Cliënten die daar niet mee akkoord gingen, zijn telefonisch door de gemeenten benaderd om \”samen en in goed overleg een andere zorgaanbieder te vinden\”. Volgende week ontvangen zij een brief met meer informatie over hoe de huishoudelijke ondersteuning er na 25 april uit komt te zien.