brandligusterlaan

brandligusterlaanWINTERSWIJK – Bij een woningbrand aan de Ligusterlaan zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen omgekomen. Het gaat om een man van 66 jaar en zijn zoon van 38 jaar. De 66-jarige moeder kon zichzelf op tijd in veiligheid brengen.

Rond 3:12 uur kreeg de brandweer de alarmering binnen. Bij aankomst van de brandweer bij het huis kwamen de vlammen al uit het pand. De brandweer heeft de twee mannen uit de woning gehaald en ambulancepersoneel heeft geprobeerd hen te reanimeren, maar ze zijn kort daarna overleden. De brandweer van de Winterswijk kreeg bij de brand assistentie uit van de Feuerwehr uit het Duitse Oeding. 

Over de oorzaak van de dodelijke brand is nog niets bekend. Politie en brandweer stellen een onderzoek in. Tijdens de brand werden drie naastgelegen woningen ontruimd. Deze bewoners werden tijdelijk ondergebracht in de kantine van verzorgingstehuis de Pelkwijk. Zij konden in de loop van de nacht weer terug naar hun huis.