Lichtenvoorde – Een 30-jarige man uit Polen is zaterdagavond 12 maart om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Hij werd door twee auto’s aangereden en overleed ter plaatse.Het ongeval gebeurde omstreeks 21.45 uur op de Boschlaan in Lichtenvoorde.

 

Een 70-jarige vrouw uit Lichtenvoorde reed vanuit Groenlo richting Lichtenvoorde toen ze plotseling geconfronteerd werd met een man die in het donker over de weg liep. De vrouw kon niet meer op tijd stoppen en reed de man aan. De man belandde op het wegdek op de verkeerde weghelft. De bestuurster heeft nog geprobeerd een tegemoet komende auto te waarschuwen maar deze bestuurster, een 39-jarige vrouw uit Ruurlo, had te laat in de gaten dat er iemand op het wegdek lag. Hierdoor werd de man nogmaals aangereden.

 

De afdeling verkeersongevallenanalyse heeft ter plaatse onderzoek gedaan. De betrokken auto’s zijn afgesleept en zullen de komende tijd nader worden onderzocht. De twee bestuursters worden verhoord. De politie maakt proces-verbaal op.