Zaterdag 12 maart vond de schooldamfinale van Gelderland plaats in Laren. OBS Kotten had zich met het vijftal geplaatst voor dit toernooi, al een knappe prestatie op zich. De vooruitzichten waren daarbij ook goed. Doordat Gelderland een topprovincie is op het gebied van (jeugd)dammen, zou een groot gedeelte van alle teams zich plaatsen.

Doordat in de finale de beste teams van Gelderland deelnemen, werd al snel duidelijk dat de weerstand groot zou zijn. In de eerste ronde werd Kotten al geloot tegenover de Montessorischool uit Wageningen, de gedoodverfde favoriet voor de eerste plek. Dit team bestond enkel uit spelers die een half jaar geleden nog actief waren op het jeugd-WK! De Montessorischool bleek dan ook nog te hoog gegrepen, waarna dat team ook zonder puntverlies kampioen werd.

 

In de zes resterende rondes speelde Kotten tegen teams die goed aan elkaar gewaagd waren. Dit bleek ook uit de uitslagen, want de meeste wedstrijden eindigden gelijk of met het minimale verschil. Er werd hard gestreden voor de punten in de partijen, waarbij de kansen regelmatig keerden tijdens de wedstrijd. Het zat Kotten daarbij iets minder mee dan in de vorige toernooien, maar eindigde met 6 punten uit 7 wedstrijden toch keurig in de middenmoot op een 12e plek.

 

 

Hiermee plaatst Kotten zich voor de ½ finale van Nederland op zaterdag 9 april! Waar dit plaatsvindt is afhankelijk van de groepsindeling. Wel is duidelijk dat het een spannende strijd wordt, aangezien alleen de eerste drie teams zich plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap.