WINTERSWIJK – Vrijwilligers van de dierenambulance zijn zaterdagavond bedeigd en hun ambulance is met glas bekogeld. Dat meldt de Stichting dierenmaulance Doetinchem/Winterswijk vandaag op haar Facebook-pagina.

Volgens Sebastian en Olette van der Werff van de dierenambulance speelde het incident zich ’s avonds laat af toen de ambulance na een melding over een zieke kat vanaf de Frerikshof  achteruit reed richting de Harmonie, omdat de weg vooruit geblokkeerd was door een geparkeerde auto. Een dronken man sprak de medewerkers aan en vroeg wat er aan de hand was. Daarop begon een aantal mensen, die duidelijk ook gedronken hadden, zich ermee te bemoeien. Een man gooide daarop een bierpul naar de ambulance.

Meerdere mensen begonnen vervolgens op het voertuig te bonken en er werd met meer glas gegooid. Volgens het bericht werd de politie gebeld, maar die zouden te druk zijn met andere zaken.

Omdat de situatie grimmig werd, besloten de medewerkers weg te rijden.

“Na heen en weer praten zouden de politie-agenten dan richting Harmonie gaan en aan de hand van het signalement de glasgooier opsporen”, aldus de medewerkers die inmiddels bij de dierenartsenpraktijk waren gearriveerd. “Wij vertrokken linksom, politie rechtsom en wat schetst onze verbazing; na 2 minuten kwamen wij elkaar weer tegen bij de Dingstraat voor het politiebureau, Zouden ze de man al zo snel hebben gevonden?
Nu, maandag 14 maart, kunnen wij het ons niet voorstellen, want wij hebben namelijk niets meer gehoord over onze melding.
Daar zitten we dan. Glas in de band, geschrokken van de agressie, en we voelen ons zeker niet gesteund. Schijnbaar is drank een vrijbrief om dierenhulpverleners te mogen bekogelen met glas.
Wij zijn benieuwd, hoe de reactie of actie zou zijn geweest als een politie, brandweer of ziekenwagen was bekogeld met diezelfde bierpul?

We tellen duidelijk niet mee. Mogen wel de klussen klaren en staan altijd, dag en nacht 24/7, ook voor de politie klaar. Nu voelen we ons letterlijk in de koude staan.”