WINTERSWIJK/NAPELS – De 17-jarige Britt Schreurs uit Winterswijk is geselecteerd voor het Jong Oranje-team dat van 1  tot en met 3 april in Napels strijdt in de tweede kwalificatie-voorronde voor het EK volleybal onder 19 jaar. Britt en haar teamgenoten moeten het in een zware poule gaan opnemen tegen gastland Italië, Duitsland en Portugal. Doel is rechtstreeks de eindronde van het EK te bereiken of mogelijk via een derde voorronde.

Na het afsluiten van de competitie in de eredivisie met het Talentteam Papendal (= Jong Oranje) met een fraaie 5e plaats, wordt er vanaf half februari zes dagen in de week hard getraind om in Italië goed voorbereid op het veld te verschijnen. Verder staan er oefenduels tegen Tsjechië, Frankrijk en het Belgische Gent op het programma. Voor Britt is de selectie een prachtige afsluiting van een periode van 3,5 jaar trainen op Papendal, dat dus hopelijk nog met een EK begin juli verlengd gaat worden.