haaietanden

haaietandenWINTERSWIJK – Buurtbewoners van de A. Kuyperstraat zijn een handtekeningenactie begonnen voor een veiliger oversteek van de Schimmelpennincklaan. Doel is genoeg handtekeningen te verzamelen om de gemeente Winterswijk te overtuigen een eind te maken aan de nieuwe, onveilige oversteek voor fietsers. De actie kan ook worden ondersteund via www.petitie24.nl. Volgens de groep is de situatie door de jongste aanpassing juist gevaarlijker in plaats van veiliger geworden.

 

Na aanpassing van de Schimmelpennincklaan is er ter hoogte van de Abraham Kuyperstraat een fietsers oversteekplaats gekomen waarbij fietsers voorrang hebben. Deze oversteek ligt op een verkeersdrempel, waarbij de drempel net gelegen is ná een bocht, namelijk die ter hoogte van de ingang van de wijk Hoge Wieber (Savornin Lohmanstraat). “De haaietanden op de drempel zijn slecht zichtbaar. De fietsers komen uit de wijk of uit het plantsoen aan de kant van de obs De Bargerpaske. Zij zijn slecht zichtbaar voor automobilisten en worden door de automobilisten pas na de bocht opgemerkt waardoor het te laat is om te remmen. Met alle gevolgen van dien”, aldus de groep.

Volgens de buurtbewoners kan gedacht worden aan een andere voorrangssituatie. “Dus fietsers geen voorrang. Of véél duidelijker aangeven dat er een gevaarlijke situatie is, bijvoorbeeld met een knipperbol. Op dit moment staan er een aantal borden, waardoor je als automobilist ook niet meer weet waar je het eerst naar moet kijken. Deze laatste aanpassing van de gemeente heeft de oversteek eerder onveiliger dan veiliger gemaakt.”

 

Vanaf maandag 7 maart is er vanuit de buurt de Hoge Wieber en door ouders van de obs De Bargerpaske al actie gevoerd. Voorbijgangers, ouders op school en buurtbewoners zijn reeds voor een handtekening benaderd.

 

De handtekeningen worden volgende week aangeboden aan de verantwoordelijke bij de gemeente. Dit zal gebeuren door een afvaardiging van mensen uit de wijk, ouders van school en van Veilig Verkeer Nederland.

Handtekeningen kunnen tot uiterlijk 15 maart gezet worden www.petitie24.nl/petitie/549/onveilige-situatie-schimmelpennincklaan#sthash.MIv9UjUh.dpuf