steengroeve3 180

steengroeve3 180WINTERSWIJK – In Winterswijk is met grote teleurstelling gereageerd op het bericht dat de steengroeve voorlopig niet meer geopend zal zijn voor het publiek. Onder meer de maandelijkse opening voor fossielenzoekers, die ’s zomers altijd honderden mensen uit het hele land trok, gaat daarmee voorlopig niet door. Het Steengroeve Theater in augustus kan wel gewoon doorgaan. Reden van de sluiting voor het publiek is de veiligheid, aldus eigenaar Sibelco van de groeve.

Op meerdere sociale media wordt de publiekssluiting een ‘ramp’ genoemd voor het toerisme in Winterswijk.

Horeca-ondernemer Laurens Tenbergen wijst er op dat mensen rond een bezoek aan de groeve ook weleen weekendje of weekje Winterswijk plannen, “wat ook weer goed is voor de recreatie en horeca in Winterswijk”.

Winterswijker Wim Ruesink tweet dat de steengroeve jaarlijks goed is voor veel pr-momenten, onder andere door de vele geologische vondsten. Sluiting betekent een ‘klap’ hiervoor.