hulzerwillem

 

hulzerwillemWINTERSWIJK-KOTTEN – Zondag 20 maart is het Hulzer Willemdag in gebouw Wilhelmina in Kotten. Willem Wilterdink zou de dag ervoor negentig zijn geworden en daarom willen de Kottense verenigingen een boom als nagedachtenis planten bij  gebouw Wilhelmina. Hiermee willen ze de betekenis van zijn erfgoed voor de buurtschap, maar ook ver daarbuiten, onderstrepen. Op Hulzer Willemdag presenteren ook de verenigingen waar Willem lid van was, ook een gevarieerd programma rond het werk en leven van Willem.

Vanaf 10.30 uur kunnen geïnteresseerden in gebouw Wilhelmina terecht. Na de opening om 11.00 uur leest de Dialectkring bij monde van Diana Abbink, Siny Abbink en Gerry Kuenen verhalen van Willem voor. Tussendoor brengen de buren een ode aan hun buurman. Rond 12.00 uur zal Toep de première spelen van de éénakter Cato, die Willem nog in zijn laatste levensjaren heeft geschreven.  Vervolgens zal het gezelschap naar buiten gaan om ter nagedachtenis aan Willem en zijn vele werken een inlandse eik te planten op het terrein van de Vereniging Wilhelmina. Hierbij spelen de kleinkinderen een cruciale rol. Het Gemengd Koor zal dit omlijsten met o.a. het Kottenlied van Willem. Na een pauze met door de Willem bezongen ‘Botterham met spek’ wordt het programma voortgezet.

Raymond Ubbink vertelt vanuit zijn werk als verzorgende van de Pronsweide over minder zorgen door de verzorging van Willem. Uit de oude doos van de Grenskapelle (1959-1969) komen, Willems zijn ondersteuning. Ondertussen kunnen alle aanwezigen een kleine tentoonstelling over Willem zijn leven en werken bekijken. Deze eenmalige gebeurtenis kan door een ieder worden bezocht. Als de zaal vol is dan geldt het crédo ‘vol is vol’! Entree: vrije gift.vaste tegenspelers als Gerda Samberg en Jan Kruisselbrink (Snieder), met een aantal sappige sketches en liedjes voor de dag. Johan Meerdink zorgt op dat moment voor de muzikale ondersteuning.

Intussen kunnen de bezoekers een kleine tentoonstelling over Willems leven en werken bekijken. Als de zaal vol is, geldt  ‘vol is vol’. Entree: vrije gift.