splogo

splogoWINTERSWIJK – De SP-afdeling Winterswijk wil dat er Kamervragen gesteld worden over de aanhouding van enkele thuishulpen en SP-fractievoorzitter Jeroen Rensen gisteravond laat in het gemeentekantoor van Winterswijk. De vijf werden aangehouden toen zij weigerden het gemeentekantoor op last van de politie te verlaten. “Deze aanhouding van onze fractievoorzitter is niet alleen ondemocratisch, dictatoriaal en fascistisch maar zelfs onwettig; hij heeft het recht om 24 uur per dag aanwezig te zijn in het gemeentekantoor omdat dit zijn recht is als gemeenteraadslid”, aldus de SP.

Aanvankelijk werd de actievoersters al om 19.00 uur gesommeerd het gemeentekantoor te verlaten. De SP heeft toen een fractievergadering belegd met 50 gasten. “Als fractie mag je te aller tijden vergaderen in het gemeentekantoor of gemeentehuis.”

Vanaf 22.00 uur werd tot driemaal toe gesommeerd dat ze toch het pand moesten verlaten. “We beriepen ons op het feit dat wij als SP gewoon een fractievergadering mochten houden maar dat werd terzijde geschoven met als argument dat wie niet ging een misdrijf zou begaan en een strafblad zou krijgen.. Nog één keer herhalen, misdrijf en strafblad..”, aldus de partij op haar website.

Jeroen Rensen van de SP, Ruud Kuin van het FNV en een paar thuiszorgdames bleven echter zitten. “Zij werden aangehouden en moeten misschien terugkomen voor verhoor.”