thuishulpen

thuishulpenWINTERSWIJK – Actievoerende thuishulpen zijn vanavond even na elf uur door de politie het stadskantoor van de gemeente Winterswijk uitgezet. De thuishulpen van TSN waren vandaag eerst bij het gemeentehuis van Aalten, waar zij actievoerden voor de overgang naar Buurtzorg. Aan het eind van de middag verplaatste de actie zich naar Winterswijk. Deze gemeente wil de thuishulpen ook niet naar Buurtzorg laten overhevelen, maar naar de bestaande aanbieders van thuishulp in Winterswijk. De werknemers vrezen daarbij echter achteruitgang in hun arbeidsvoorwaarden.

SP’er Mosje Meijler meldde om 23.20 via Twitter dat SP-fractievoorzitter Jeroen Rensen was gearresteerd omdat hij een vergadering leidde. Tien minuten later werden vijf aangehouden personen, onder wie Rensen weer vrijgelaten.

 

(Foto Wim Ruesink)

Aanvankelijk weigerden de thuishulpen gevolg te geven aan de oproep van burgemeester Thijs van Beem om het stadskantoor te verlaten. Zij worden gesteund door de FNV. Ook de SP schoot ze te hulp door spontaan een fractievergadering te beleggen, waarvoor ze de thuishulpen uitnodigden. Daarop zou volgens SP-man Mosje Meijler zijn gedreigd de actievoerders die zouden weigeren het gebouw te verlaten aan te houden wegens een misdrijf.