Donderdagmorgen kreeg wethouder Ilse Saris uit handen van Peter Dibbets het boekje ‘Je eigen uitvaart regelen’. Dibbets, de maker en bedenker van het boekje vindt dat mensen met een verstandelijke beperking te weinig bij een uitvaart worden betrokken.”Het wordt tijd dat hier verandering in komt en met dit boekje hoop ik dat te bereiken”. In het boekje staat in ‘Jip en Janneke taal’ zoals Peter het noemt, wat er bij een uitvaart komt kijken. Wethouder Ilse Saris kreeg het eerste exemplaar. “Je hebt dit heel goed aangepakt, het ziet er prachtig uit”, zei de wethouder. Peter wil al jaren zelf in de uitvaart aan de slag en in april gaat dit ook werkelijk gebeuren. In Arnhem krijgt hij een opleiding en gaat hij stage lopen.

Het geheel is gefinancierd door Dela en Monuta. Er zijn 500 exemplaren gedrukt, vertelt Peter trots. In het boekje zit ook een wensenboekje. Hierin kun je zelf aangeven hoe je jouw uitvaart er uit wil laten zien, zoals welke muziek enzovoort. Het boekje kost 10 euro binnen Winterswijk. Hierbuiten komen er verzendkosten bij. Het is te bestellen via doodgewoon@lfb.nu

 

Wanneer u meer wilt weten of een lezing hierover wilt, dan kunt u ook naar het bovenstaande adres mailen.