vredensehof1WINTERSWIJK – De Vredense Hof wordt ingericht als noodopvang voor maximaal 200 vluchtelingen in de komende twee jaar. De gemeente Winterswijk heeft dit bebesloten nadat het Centraal Orgaan Asielzoekers na een schouw van drie locaties in Winterswijk gekozen heeft voor een leegstaande vleugel van het ouderentehuis aan de Vredenseweg. Het is nog niet bekend wanneerde eerste asielzoekers komen.

De gemeente had het COA aanvankelijk een deadline gesteld die vorige week donderdag afliep. Het COA liet daarop weten enkele dagen meer tijd nodig te hebben. Vrijdag bereikt het COA overeenstemming met de Stichting Zorgcombinatie Marga Klompe, de eigenaar van het leegstaande gebouw. De buurtbewoners zijn rond de middag per brief geinformeerd.

Voordat de vluchtelingen kunnen komen, moet er eerst nog een ontheffing worden verleend op het bestemmingsplan en moet het pand nog verbouwd worden.