nicodamkot

nicodamkotZaterdag 27 februari komt voor Winterswijker Nico Damkot (19) een droom uit. Dan vindt in partycentrum Nijenhuis zijn dance event Club FOEI plaats. De gemeente Winterswijk steunt het initiatief waarmee Damkot niet alleen lef toont, maar ook een nieuwe activiteit aan Winterswijk toevoegt.

Het dance event Club FOEI is een pop-up club, met als belangrijkste doel mensen te laten genieten van hun vrije avond. Het idee is afkomstig van Nico Damkot, die volgens de gemeente zijn nek daarmee in positieve zin uitsteekt. “FOEI onderscheidt zich in sfeer, muziek, publiek en alles wat een normale avond een leuke avond maakt. Omdat het een pop-up club is, kan het feest gehouden worden waar en wanneer je wilt”, aldus de initiatiefnemer.

 

Zaterdag 27 februari verwacht hij 1.100 gasten in zijn club die een plek krijgt bij Partycentrum Nijenhuis. Als het aan Damkot ligt, wordt zijn evenement een terugkerend dance event. Maar zijn ambities reiken verder. “Met het event wil ik ervaring opdoen, leren, vallen en opstaan. Laten zien dat als je iets wilt, en je ervoor gaat, je het ook echt kunt bereiken. Mijn droom? Dat is mijn eigen brand in het nachtleven; wat Hilton is voor de hotellerie.”

 

De gemeente Winterswijk steunt het initiatief, omdat het nieuw is voor Winterswijk en zelfs een gemeente-overstijgend karakter heeft. “Maar wat ons vooral aanspreekt, is dat het een initiatief door en voor jongeren is. Er wordt op een professionele manier een feestavond voor jongeren georganiseerd”, reageert wethouder Rik Gommers.

De gemeente hoopt dat meerdere jongeren het voorbeeld volgen. Ook voor initiatiefnemers met andere ideeën ter promotie van Winterswijk staat de gemeente open. Nico Damkot kreeg voor zijn project van de gemeente naast advies een eenmalige subsidie. Tips voor andere jongeren en initiatiefnemers heeft Nico Damkot al wel: “Mijn advies aan iedereen met wensen en ideeën: doen! Alleen als je er zelf in gelooft, heb je kans van slagen. Ga met mensen praten, ga naar infoavonden, ga Googelen. Zet al je ideeën op papier en werk het langzaam uit. Kijk naar anderen.” En tot slot: “Het is tegenwoordig moeilijk om iets nieuws te bedenken, maar wellicht kun je wel iets verbeteren.”