marijke 2128

marijke 2128APELDOORN – Marijke Esselink van atletiek-vereniging Archeus uit Winterswijk  heeft zondag opnieuw een nationale titel aan haar erelijst toegevoegd. In Apeldoorn werd de 16-jarige Meddose Nederlands kampioen op de 60 meter horden bij de junioren B. Zij versloeg in de finale de concurrentie met ruime voorsprong in 8.54. Daarmee verbeterde ze ook haar eigen persoonlijke record van 8.69. Haar winnende tijd was zelfs goed voor een negende plek in de nationale ranglijst aller tijden in haar categorie.

Foto: Marijke finisht als tweede in haar serie op de 60 meter sprint. Foto Honza Valenta.

Zaterdag mocht Marijke ook al het podium beklimmen, dankzij haar zilveren plak bij het hoogspringen (1.73 m). Op de 60 meter sprint haalde ze ook de finale en werd ze zevende. Dit individuele succes is des te opmerkelijker omdat Marijke zich richt op de meerkamp. Vorig jaar behaalde ze daarin zowel indoor als outdoor de nationale titel, onlangs won ze opnieuw indoor de meerkamp-titel.