achterhoek2020logo

achterhoek2020logoWINTERSWIJK – Pop-up-restaurants en -winkels zijn er al, maar in de Achterhoek wordt nu ook nagedacht over pop-up-woningen: huizen die heel snel kunnen worden opgebouwd, veranderd en gedemonteerd. Achterhoekse gemeenten willen experimenteren met zulk kleine, demontabele woningen die na 2025 weer verwijderd kunnen worden. Dat tekent bouwkrant Cobouw vandaag op uit de mond van Hans Suurmond, kennismakelaar woningmarkt namens de Achterhoek 2020. dat is een samenwerkingsverband tussen overheden, bedrijven en maatschappelijke instellingen, dat de regio economisch vitaal en leefbaar wil houden.

De kleine woningen moeten geschikt kunnen worden gemaakt voor jongeren, statushouders en mensen die mantelzorg nodig hebben. Er zijn inmiddels twee plannen voor zulke woningen, een in de Oost-Achterhoek en een in de westelike Achterhoek. In welke plaatsen de huisjes moeten komen te staan is nog niet bekend.

Wethouder Ted Kok van de gemeente Aalten en namens acht gemeenten zegsman van de regionale woonvisie, juicht het plan volgens Cobouw toe. “Het past in onze lijn en bij de demografische ontwikkelingen die hier sterk afwijken van andere gebieden in Nederland.”