tjibbehunink

tjibbehuninkWINTERSWIJK – Boswachter Tjibbe Hunink, bekend geworden van de oehoe in de Winterswijkse steengroeve, heeft een nieuwe baan gevonden. De Almeloër heeft bij zijn werkgever Staatsbosbeheer een functie aanvaard als boswachter in Flevoland. Hunink werd landelijk bekend door de massaal bekeken webcam-site met de broedende oehoe. En bij zijn afscheid kan hij ook goed nieuws melden…

In zijn blog op volgdeoehoe.nl  schrijft Hunink vandaag: “Nu al enkele jaren ben ik als boswachter in de Achterhoek betrokken bij de oehoe. Hier heb ik heel veel plezier aan beleefd en ik wil jullie dan ook bedanken voor de leuke jaren en reacties die ik van jullie kreeg op de blogberichten. Samen hebben we heel wat avonturen mogen beleven. Bijvoorbeeld toen de oehoe haar jongen prachtig groot bracht voor de camera, een bunzing die voor de camera gegrepen werd, de vele prooien die werden verorberd en de jongen die piepend in het ei te horen waren. Ook het voeren van de jongen door de moeder. Hoe zo’n enorm roofdier toch ineens heel teder kan zijn. Mooie momenten!”

‘Mr. Oehoe’ schrijft dat hij sinds december met een burn-out thuis zat. “Gelukkig kan ik langzamerhand weer beginnen met werken en mag ik een start maken in een nieuw werkgebied: Flevoland. Wel blijf ik de oehoes vanaf een afstandje volgen want de uilen hebben gewoon een te groot deel van mijn hart veroverd. Helaas zijn de oehoes niet te volgen via de webcam omdat we bij Staatsbosbeheer ervoor hebben gekozen om dit voorjaar geen webcams aan te zetten. We gaan weer op zoek naar nieuwe leuke dingen om te doen en te delen.”

Weer broedende oehoe

Tot slot heeft Hunink nog een mooi bericht over de oehoes: “Inmiddels is het alweer halverwege februari. Dit is de tijd dat de oehoes weer beginnen met broeden. Afgelopen week heeft onze vrijwilliger Marco in de groeve gekeken en de oehoe broedend aangetroffen. ”