polizei2STADTLOHN – Drie vluchtelingen van Algerijnse afkomst zijn gisteravond door de Duitse politie aangehouden, nadat ze stampij hadden gemaakt in een vluchtelingenopvang aan de Klosterstrasse in Stadtlohn, een kleine 10 km over de grens bij Winterswijk. De drie mannen, van 26, 30 en 34 jaar, verblijven zelf in een ander opvangcentrum aan de Hagenstrasse, maar kwamen in beschonken toestand naar de opvang aan de Klosterstrasse om daar een bekende te bezoeken.

Er ontstond een ruzie met de bewoners, die tot een handgemeen leidde. De 26-jarige Algerijn zette daarbij pepperspray in en verwondde hiermee een 27-jarige Irakees, die ter behandeling naar het ziekenhuis gebracht moest worden.

Bij het verlaten van het pand beschadigden de drie nog meubilair en een toegangsdeur. De politie hield ze na getuigenverklaringen later aan in hun eigen opvangcentrum. Vandaaruit werden ze meegenomen naar het politiebureau in Ahaus. De Kripo heeft de zaak nu in onderzoek.