polizei2VREDEN – De Duitse politie heeft nog geen spoor van de drie gemaskerde mannen die vanochtend in Vreden een juwelierszaak hebben overvallen. De daders maakten daarbij een groot aantal merkhorloges buit. Een van de medewerkers moest naar het ziekenhuis.

De drie kwamen vanochtend (woensdagochtend) om half tien de juwelierszaak aan de Windmühlentor binnen en sloegen met een bijl meerdere vitrines met horloges aan diggelen. De twee medewerksters van de winkel, van 48 en 49 jaar, werden bedreigd met een donkergekleurd vuurwapen en de daders verspreidden ook pepperspray. Nadat de overvallers meerdere dure merkhorloges in hun rugzakken hadden gestopt, vluchtten ze de winkel uit in de richting van het Stadtpark. De twee medewerksters bleven in shock achter en moesten zich onder doktersbehandeling stellen. Een van hen moest zelfs naar het ziekenhuis. De politie heeft direct een klopjacht ingezet in het centrum van Vreden en bij de grens met Nederland, maar trof de daders nergens aan.