WINTERSWIJK – Erwin L. uit Meddo, ook wel bekendstaand als de waxinelichthoudergooier, heeft dinsdag op zijn Facebook-pagina melding gemaakt van  door hem gedane ‘wraakacties’ tegen de politie. Of dit ook slaat op het maandag opgezette nep-twitteraccount met beledigende uitspraken  over de Winterswijkse wijkagent Willem Saris, staat niet vast. Maar tegenover RTV Slingeland bevestigt de politie Oost-Nederland  de passage te zijn tegengekomen in het onderzoek naar de maker van het nepaccount. Het gewraakte twitter-account is vanmiddag overigens verwijderd, maar dat is niet door de politie gebeurd.

Op zijn Facebook-pagina schrijft L. onder meer:  “…en ben ik zelfs genoodzaakt geweest om uit het politiedistrict Noord-Oost Gelderland te vertrekken, na wraakacties te hebben uitgevoerd, omdat het daar niet meer pluis is, zeker niet voor mijn persoon.”

Volgens politiewoordvoerder Ruud Visser heeft het team dat zich buigt over het lasteraccount rond de wijkagent, kennisgenomen van de passage, “maar we kunnen niet zeggen in welke relatie dat staat tot het huidige onderzoek. Onze internet-rechercheurs zoeken overal op internet naar de identiteit van de maker en komen dan dit soort dingen ook tegen, maar inhoudelijk kunnen we hier nog geen uitspraak over doen. Dat zou averechts werken voor het onderzoek.”

Volgens de politiewoordvoerder richt het onderzoek zich niet concreet op een of meerdere personen, “maar we zitten er bovenop. We willen zo snel mogelijk een eind maken aan deze lastercampagne.”

Het nepaccount is inmiddels van twitter verwijderd, maar volgens de woordvoerder is dat niet door de politie gedaan. “Waarschijnlijk werd het de maker te heet onder de voeten. Voor de aangifte maakt het niet uit, wij gaan door met ons onderzoek.”