politiebureau2

politiebureau2WINTERSWIJK – Een 24-jarige man uit Apeldoorn is gistermiddag in Winterswijk aangehouden door een medewerker van vervoerder Arriva. De man wordt ervan verdacht meerdere ruiten van een trein te hebben vernield en een andere man in de trein van Zutphen naar Winterswijk te hebben afgeperst.

Een gedeelte van de trein liep door de vernieling een aanzienlijke schade op en kon niet verder rijden. De man was al eerder in een andere trein door een medewerker van Arriva in Ruurlo uit de trein gezet omdat hij na een eerste waarschuwing voor de tweede keer bier dronk in de trein. Ook reisde hij zonder geldig vervoersbewijs. De man was nadat hij in Ruurlo was uitgestapt vervolgens in een andere trein gestapt alwaar hij de vernielingen zou hebben gepleegd en de afpersing plaats vond. Op basis van een getuigenbeschrijving wist een medewerker van Arriva de man aan te houden. De man werd voor nader onderzoek overgedragen aan de politie.