nepsaris

 

nepsarisWINTERSWIJK – De Politie Oost-Nederland doet onderzoek naar een nep-twitteraccount dat op naam van wijkagent Willem Saris uit Winterswijk is aangemaakt. Op het account, waarop een foto van Saris en een vignet van de politie prijken, staan meerdere voor hem en de politie uiterst lasterlijke tweets. Op het twitteraccount ‘@Willem Saris’ (de echte heet @polwwijkbuiten) omschrijft de ‘agent’ zich onder meer als ‘ongeschikte politie’, ‘narcistische aandachtszoeker’ en ‘wapenfetisjist’ . In de tweets wordt onder meer gesuggereerd dat de politie erop uit is burgers geld afhandig te maken en dat de wijkagent de dvd’s met beelden van aanslagen vorige week zelf heeft verspreid in de Europalaan in Winterswijk, om aandacht te zoeken. Alle tweets zijn vandaag, maandag 8 februari, geplaatst.

Saris zelf verwijst voor commentaar naar de persvoorlichting van de politie Oost-Nederland, omdat die de zaak nu in onderzoek heeft. Een woordvoerster van de politie bevestigde dat laatste vanavond. “Het is overduidelijk een fake-account als je naar de bio kijkt, maar we zijn ermee bezig. Hopelijk kunnen we er morgen meer over zeggen.” De woordvoerster wilde niet bevestigen of de politie al een vermoeden heeft wie er achter de lasterpagina schuilgaat. De pagina was vanavond nog actief.