polizei2BOCHOLT – Twee jonge Syrische vluchtelingen zijn zaterdagavond in de buurt van hun opvangcentrum bij Bocholt beschoten vanuit een auto. Er werd vijf keer gevuurd met een alarmpistool, zo hebben het Openbaar Ministerie en de Duitse politie zojuist bekendgemaakt. Het voorval vond plaats aan de Dinxperloërstrasse in Spork vlak bij de Nederlandse grens richting Dinxperlo.

De 16-jarige en 18-jarige jongens uit Syrië bevonden zich om 21.55 uur vlak voor hun vluchtelingenonderkomen, toen zij uit de richting Bocholt een donkere auto, vermoedelijk van het merk BMW, zagen naderen. De auto ging steeds langzamer rijden, tot de inzittende rechtsachter vanuit een open raam vijf schoten afvuurde, naar later bleek met een alarmpistool. Daarna scheurde de auto hard weg. Omdat het allemaal erg snel ging, konden de twee jongens geen beschrijving van de inzittenden geven. De politie heeft wel vijf lege hulzen op de plek aangetroffen. de politie heeft de zaak in onderzoek.