elieraterink

elieraterinkWINTERSWIJK -Elie Raterink is in korte tijd al het tiende jeugdlid van FC Trias uit Winterswijk dat de overstap naar een BVO (betaaldvoetbalorgani-

satie) maakt. Na het volgen van een aantal trainingen en wedstrijden bij FC Twente is Elie Raterink door de Enschedese club geselecteerd voor een plaats op de FC Twente Voetbalacademie.

Elie (jeugdspeler FC Trias D1) heeft samen met zijn ouders en trainer Andre Pelle (trainer D1, lid VTC Jeugdcommissie) op vrijdag 29 januari een gesprek over gehad met Hoofd Jeugdopleiding van FC Twente, Dennis Bekking. Na dit gesprek stonden alle lichten op groen, zodat Elie per volgend seizoen de overstap zal gaan maken.

 

Eerder maakten ook de volgende jeugdspelers al de overstap naar een BVO: Evelien ten Dolle (FC Twente), Roel Heemink (FC Twente), Lars Dijkstra (De Graafschap), Max Rensink (De Graafschap), Mark te Kulve (De Graafschap), Eddo Nyamsangya (FC Twente en Heerenveen), Lieske Carleer (FC Twente), Otniel Raterink (De Graafschap) en Tjaidy Knippers (De Graafschap).

“In de eerste plaats is dit voor deze spelers natuurlijk een prachtige ervaring (geweest), maar het is zeker ook een mooie bevestiging van de uitstekende jeugdopleiding van FC Trias”, aldus de trotse vereniging.