oplichting

oplichting(door Jan Ruesink)

WINTERSWIJK – Zo zout hadden ze het op het politiebureau in Winterswijk nog nooit gegeten. Is het normaal de politie die burgers waarschuwt voor oplichters die valse facturen rondstrooien, ditmaal was ze zelf doelwit van een bedrieger. Maar volgens wijkagent Willem Saris nam de Winterswijkse politie de rekening direct al met een korreltje zout.

‘Oplichting in het hol van de leeuw’, twitterde Saris vandaag over de valse factuur. Een bedrijf uit Haarlem stuurde de politie een rekening van 5249,11 euro voor de inzet van extra zout-strooi-eenheden: vijf vrachtwagens, vijf dagen loon met nachttoeslag plus 423 ton zout. Of inspecteur Van der Toorn maar even betalen wilde.

“Belachelijk natuurlijk zo’n rekening, aldus Saris. “Want wij geven als politie nooit opdracht tot het strooien van zout. Leuk geprobeerd, maar helaas.”

Of de politie er nog werk van gaat maken, kon de agent vanavond nog niet zeggen. Het bedrijf uit Haarlem schermt in de factuur met het KvK-nummer 956652666541. Wie dat in het Handelsregister van de KvK wil opzoeken, krijgt ‘geen reslutaten gevonden’ te zien.