afvalboete

afvalboeteWINTERSWIJK – De gemeente Winterswijk maakt ernst met het toezicht op het nieuwe systeem van afvalinzameling. Vanochtend heeft het team handhaving van de gemeente al een boete van 90 euro uitgedeeld aan een bewoner die een zak met afval naast de ondergrondse container aan de Joost van den Vondelstraat achterliet.

Vorige maand maakte de gemeente al bekend streng te gaan optreden tegen het dumpen van afval. Iemand die zijn vuilnis niet in de daarvoor bestemde containers achterlaat, maar op andere plekken in de openbare ruimte krijgt een bestuurlijke strafbeschikking van 90 euro uit of de gemeente past spoedeisende bestuursdwang toe. Dat houdt in dat de rommel wordt opgeruimd en dat de kosten hiervoor in rekening worden gebracht bij de overtreder. Ook als de ondergrondse verzamelcontainer storing heeft, mag de afvalzak niet naast de container geplaatst worden, maar moet de Rova gebeld worden