politiebureau2

politiebureau2WINTERSWIJK – De politie Oost-Nederland doet momenteel onderzoek naar wat zij noemt een ‘vreemde en wonderlijke’ actie: een onbekend persoon heeft voor de tweede maal in korte tijd dvd’s met beelden van terroristische aanslagen bij bewoners van de Europalaan in Winterswijk in de brievenbus gedaan.

Volgens de polite zijn twintig tot dertig dvd’s bezorgd aan bewoners van diverse flats in de straat. Net als begin dit jaar gaat het om beelden van aanslagen van onder meer 9/11. “Op zichzelf is dat niet strafbaar. Er zijn ook geen bedreigingen naar de ontvangers geuit, maar wij willen graag in contact komen met de afzender van deze dvd’s”, aldus een woordvoerder van de politie vanmiddag. “Wij willen met deze persoon in contact komen om mogelijke onrust te voorkomen”.

Maar die onrust is er al, getuige een melding van een bewoonster op Facebook, die ook dvd’s had aangetroffen in haar brievenbus. Zij doet ‘voor eigen veiligheid’ een oproep naar mogelijke getuigen zich te melden. Of het veroorzaken van maatschappelijk onrust op zichzelf strafbaar is, kan de politiewoordvoerder niet bevestigen, “maar het kan zeker een rol spelen als het tot een zaak komt”.

De politie neemt de zaak serieus en onderzoekt de banden momenteel op mogelijke sporen die kunnen leiden naar de afzender. Volgens de woordvoerder is het niet duidelijk of de actie tegen bepaalde of willekeurige bewoners is gericht.

De politie doet een oproep aan mogelijke getuigen die dinsdag overdag iets gezien hebben. Dat kan gemeld worden bij 0900-8844.