feestgebouwstorm

feestgebouwstormWINTERSWIJK – Op zondag 27 maart is het precies 50 jaar geleden dat een zware windhoos enorme verwoestingen aanrichtte in Winterswijk. Het Feestgebouw aan de Haitsa Mulierweg werd met de grond gelijkgemaakt, maar ook veel woningen aan de Wilhelminastraat, Groenloseweg, Morgenzonweg en Singelweg werden zwaar beschadigd. Daken en complete fietsenstallingen waaiden weg door het geweld van de orkaan.

RTV Slingeland wil de komende maanden op radio en tv regelmatig aandacht besteden aan deze ingrijpende gebeurtenis uit de historie van Winterswijk. We zijn daarom op zoek naar inwoners van destijd (1966) die de windhoos hebben meegemaakt en daarover willen vertellen. Ook zoeken we beelden (foto, film) uit die tijd. Wie daarover iets wil melden, kan mailen naar info@rtvslingeland.nl o.v.v. ‘windhoos 1966’ of een briefje sturen naar RTV Slingeland, Misterweg 9, 7102 BD Winterswijk. Uw medewerking wordt zeer op prijs gesteld!

(Foto: collectie Oud-Winterswijk)