ijsbaan

 

ijsbaanWINTERSWIJK – Op de schaatsbaan in Winterswijk kan nog niet geschaatst worden. IJsmeester Rein Hogeboom vindt het ijs nog te dun: “Het meeste ijs is 5 cm dik. Maar op sommige plekken is het nog maar 2,5 cm dik. En dat is echt niet dik genoeg”, zo zegt hij vandaag, dinsdag, tegenover RTV Slingeland.

Elke morgen is de ijsdikte deze week door Hogeboom gemeten. “Het liefst heb ik overal 8 cm ijs. Maar dat hebben we dus nog lang niet overal. Hopelijk gaat het niet sneeuwen vannacht want dan groeit de ijsvloer niet aan. Sneeuw dekt namelijk de ijsvloer.”

De schaatsbaan tussen de Eekelerweg en Misterweg heeft volgens Hogeboom wel mooi ijs. “Het ijs dat we hebben is mooi vlak en egaal, zonder gaten, maar dus nog helaas te dun.”
Woensdagmorgen zal er weer een meting van de ijsdikte zijn.