BURLO – In Burlo, vlak over de grens bij Kotten/Woold, is dinsdagmiddag een 29-jarige vrouw aangerand. Door hevig verzet van de vrouw gaf de dader zijn aanval op en vluchtte hij weg. Het voorval deed zich voor op een wandelpad in de buurt van het Vardingholtervenn/Entenschlat, een natuurgebied dat aan het Wooldse Veen grenst.

De 29-jarige vrouw uit Burlo die daar met een kinderwagen liep werd rond 14.00 uur lastiggevallen door een nog onbekende man, die haar op de grond duwde. De vrouw verzette zich zo hevig dat de man zijn poging opgaf en wegrende.

Volgens de vrouw ging het om een ongeveer dertigjarige man met snor en bruine huid, die mogelijk van Noord-Afrikaanse afkomst was. Hij sprak in een haar onbekende taal.

 

Een ouder echtpaar ving de vrouw op tot haar vader en later de politie waren gearriveerd. De politie heeft de dader nog niet gevonden en is ook nog op zoek naar het oudere echtpaar als getuige.