alwinoortgiesen

alwinoortgiesenWINTERSWIJK/LEEUWARDEN – Gemeentesecretaris en algemeen directeur Hans Scheinck van de gemeente Winterswijk wordt per 1 april opgevolgd door Alwin Oortgiesen. Hij is sinds 2011 griffier van Provinciale Staten van Friesland. Oortgiesen (1970) is geboren en getogen in de Achterhoek (Lochem) en werkte hiervoor bij diverse gemeenten, onder andere als gemeentesecretaris. Hij gaat dus nu terug naar zijn ‘roots’, zoals hij dat zelf zegt. “Ik heb het enorm naar mijn zin gehad in Fryslân, maar ik wil graag weer terug naar gemeenteland en Winterswijk is een heel mooie plek, ik ken de omgeving redelijk goed”, aldus Oortgiesen.

Oortgiesen (45) is geboren in Lochem, studeerde aan de Thorbecke Academie in Leeuwarden en rondde een studie politicologie af aan de Universiteit van Amsterdam. Eerder was hij o.a. hoofd communicatie bij de sector Stadsbeheer van de gemeente Haarlem en raadsgriffier bij de gemeente Rijswijk. Vanaf 2007 tot maart 2011 was hij lid van Provinciale Staten in de provincie Noord-Holland.