michelabbink

michelabbinkWINTERSWIJK/AMSTERDAM – De uit Winterswijk afkomstige Michel Abbink van NU.nl is gisteren verkozen tot grootste sportjournalistieke talent van het afgelopen jaar. Een vakjury van de stichting Nederlandse Sport Pers (NSP) en platform Sportnext koos de 29-jarige Abbink uit tien genomineerden.
 

De jury prijst de geboren Winterswijker om onder meer zijn veelzijdigheid. “Daarbij tekent de jury meteen aan dat we hebben gezocht naar een sporttalent dat past in de grote veranderingen die plaatsvinden in de sportjournalistiek. De nieuwe lichting moet niet alleen uitmuntend kunnen schrijven, maar tevens op vele borden tegelijk kunnen schaken.”

En Abbink kan dat volgens de jury als geen ander. “Hij wordt gekenmerkt door een wonderbaarlijke feitenkennis op sportgebied. Die deelt hij op zowel website NU.nl als via zijn Twitteraccount @sportzeloot, waarmee hij met 11.295 volgers een van de populairste sporttwitteraars is.”

“Abbink is naar het oordeel van de jury het prototype van de sportverslaggever in de nieuwe wereld van de digitale en sociale media, een voorbeeld voor een aankomende generatie.”